سینماهنرمندان

(تصاویر) زندگی خصوصی، عکس های شخصی و بیوگرافی تینا پاکروان


تینا پاکروان در دوران تحصیل در آمریکا دو فیلم کوتاه ساخت که هرکدام تاثیر زیادی در پیشرفت حرفه‌ای او داشتند. اولین فیلم کوتاه او رؤیا نام داشت، که با حضور بهزاد فراهانی و مژگان ربانی ساخته شد. این فیلم توانست توجه بسیاری را جلب کند و در محافل هنری بحث‌برانگیز شود. فیلم دوم او، اکتور اکتور، نام داشت که در آمریکا ساخته شد.

تینا پاکروان کارگردان، تهیه کننده و بازیگر سینمای ایران است که آثار شاخص زیادی در کارنامه هنری خود دارد. از کارهای پرمخاطب او می‌توان به سریال خاتون اشاره کرد.

بیوگرافی تینا پاکروان

35

تولد و تحصیلات

تینا پاکروان در ۲۸ فروردین ۱۳۵۶ در تهران متولد شد.

او دارای لیسانس کارگردانی سینما از دانشکده سینما تئاتر است و تحصیلات تکمیلی سینما را در دانشگاه UCLA آمریکا گذرانده‌است.

شروع با نقد فیلم

36

پاکروان اولین بار در ۱۵ سالگی با نوشتن متنی برای مجله گزارش فیلم توانست به این نشریه معتبر راه یابد. او در ادامه با مجلاتی مانند «ابرار سینمایی» و «صدا، دوربین، حرکت» و هفته نامه «فکور» همکاری کرد.

ورود به سینما

37

در سن ۱۸ سالگی در فیلم یاس‌های وحشی به کارگردانی محسنی‌نسب به عنوان منشی صحنه فعالیت کرد. در فیلم سگ کشی بهرام بیضایی دستیار کارگردان بود و در ادامه در سریال تعطیلات نوروزی شبکه دو، برنامه‌ریز و جانشین تولید بود و در سریال «راز سکوت» نیز همین نقش را ایفا کرد.

فعالیت در آمریکا

38

تینا پاکروان در دوران تحصیل در آمریکا دو فیلم کوتاه ساخت که هرکدام تاثیر زیادی در پیشرفت حرفه‌ای او داشتند. اولین فیلم کوتاه او رؤیا نام داشت، که با حضور بهزاد فراهانی و مژگان ربانی ساخته شد. این فیلم توانست توجه بسیاری را جلب کند و در محافل هنری بحث‌برانگیز شود. فیلم دوم او، اکتور اکتور، نام داشت که در آمریکا ساخته شد.

در کنار این آثار، پاکروان مستند همراه با ایرانیان را برای شبکه جهانی جام جم تولید کرد. این مستند به زندگی ایرانیان مقیم لس‌آنجلس و سان‌فرانسیسکو می‌پرداخت و سعی داشت نگاهی عمیق به فرهنگ و روزمرگی‌های ایرانیان خارج از کشور داشته باشد.

ورود به عرصه کارگردانی

39

تینا پاکروان نخستین فیلم بلند خود به نام خانم را در سال ۱۳۹۳ کارگردانی کرد. این فیلم با رویکردی اجتماعی ساخته شد و به سرعت مورد توجه منتقدان و مخاطبان قرار گرفت.

لکنت و بی‌صدا حلزون از جمله آثار بعدی او بودند که در آنها توانست دیدگاه منحصر‌به‌فرد خود را در عرصه سینما به نمایش بگذارد.

بازیگری تینا پاکروان 

40

یکی دیگر از جنبه‌های برجسته فعالیت تینا پاکروان، حضور او به عنوان بازیگر در سینما و تلویزیون است. از جمله آثاری که پاکروان در آنها به ایفای نقش پرداخته، می‌توان به خانه کاغذی، بی‌صدا حلزون و لس‌آنجلس تهران اشاره کرد.

همسر تینا پاکروان

41

تینا پاکروان در سال ۱۳۹۷ با علی اسدزاده، تهیه‌کننده شناخته‌شده سینما و تلویزیون، ازدواج کرد. این دو از جمله زوج‌های هنری مطرح ایران هستند و ثمره زندگی مشترکشان یک فرزند پسر به نام ساشاست. علی اسدزاده پیش از این در پروژه‌هایی، چون خاتون، قورباغه و گینس فعالیت کرده است. 

جوایز و افتخارات

42

پاکروان در سال ۱۳۹۳ برای فیلم خانوم نامزد دریافت جایزه خلاقیت و استعداد درخشان از جشن انجمن منتقدان و نویسندگان شد.

او در سال ۱۴۰۱ جایزه بهترین کارگردان نمایش خانگی را از اولین جشن بزرگ کارگردانان سینمای ایران دریافت کرد.

همه فعالیت‌های تینا پاکروان

43

او تاکنون به‌عنوان مجری طرح، مدیر تولید، بازیگر، برنامه‌ریز، دستیار کارگردان و چند نقش دیگر در فیلم‌های مختلف همکاری داشته و با فیلم‌سازانی همچون مسعود کیمیایی، مسعود ده‌نمکی، داریوش مهرجویی، بهرام بیضایی، محمدرضا ورزی و سید ضیاءالدین درّی کار کرده‌است. از فعالیت‌های دیگر وی می‌توان به تدریس، انتشار کتاب، نقد و ترجمه در مطبوعات و همچنین برگزاری نمایشگاه عکس اشاره کرد.

فیلم‌شناسی تینا پاکروان

44

کارگردان

– فیلم سینمایی «لس آنجلس تهران» -(۱۳۹۶)
– فیلم سینمایی «نیمه شب اتفاق افتاد» -(۱۳۹۴)
– فیلم سینمایی «خانوم» -(۱۳۹۲)
– فیلم تلویزیونی «پل» -(۱۳۹۰)
– فیلم کوتاه «اینجا شهر من بود» – (۱۳۸۹)
– فیلم کوتاه «گره» – (۱۳۸۸)
– فیلم کوتاه «آکتور آکتور» – (۱۳۸۶)
– فیلم کوتاه «رؤیا» – (۱۳۷۹)

تهیه‌کننده

– فیلم سینمایی «لس آنجلس – تهران» -(۱۳۹۶)
– فیلم سینمایی «خانه کاغذی» -(۱۳۹۵)
– فیلم سینمایی «نیمه شب اتفاق افتاد» -(۱۳۹۴
– فیلم سینمایی “یحیی سکوت نکرد “-(۱۳۹۳)
– فیلم سینمایی “خانوم”-(۱۳۹۲)
– فیلم تلویزیونی “داستان عوضی “-(۱۳۹۱)
– فیلم تلویزیونی “مسافر بهشت “-(۱۳۹۱)

نویسنده

– خانوم
– اینجا شهر من بود
– گره
– معجزه

بازیگر

– فیلم سینمایی سارا و آیدا (۱۳۹۵)
– فیلم سینمایی خانه کاغذی (۱۳۹۵)
– فیلم سینمایی متروپل (۱۳۹۲)
– سالهای مشروطه (۱۳۸۸)
– فیلم تلویزیونی مسافر بهشت (۱۳۹۰)

چهره پرداز

– من و دبورا (۱۳۸۴)

منبع: روزیاتو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا