متأسفانه در سال ۱۴۰۳، جمعی از هنرمندان از میان ما رفتند و این موضوع جامعه هنری را داغدار کرد. در ادامه این مقاله، به معرفی بازیگران درگذشته در سال ۱۴۰۳ خواهیم پرداخت.
مرگ یکی از پیچیدهترین و بحثبرانگیزترین واقعیتهای طبیعی است که از زمان خلق انسان تا به امروز رخ میدهد. با اینکه این پدیده جزء طبیعیترین جنبههای زندگی به شمار میآید، اما به شدت تراژیک و دشوار به نظر میرسد و کمتر کسی قادر است به آسانی با آن کنار بیاید. سال ۱۴۰۳ نیز از همان آغاز، هنرمندانی را از جامعه هنری گرفته و این جامعه را داغدار کرد. این روند همچنان ادامه یافت.
زنده یاد رضا داوودنژاد
رضا داوودنژاد یکی از بازیگران تازهدرگذشته در سال ۱۴۰۳ است که در تاریخ ۲۹ اردیبهشت ۱۳۵۹ به دنیا آمد. او با بهرهگیری از نام پدرش، علیرضا داوودنژاد، از سال ۱۳۶۵ با فیلم “بیپناه” وارد دنیای سینما شد و در سال ۱۳۸۱ با سریال “پشت کنکوریها” به شهرت رسید. آقای داوودنژاد در کارنامه هنری خود به سریالهای دیگری همچون “باغچه مینو”، “زندگی به شرط خنده”، “نون و ریحون”، “پنچری”، “زندگی شگفتانگیز” و “شهباز و نیکان” نیز اشاره کرده است.
در دوران جوانی، زمانی که وقت خدمت سربازیاش فرا رسید، تصمیم گرفت وزن خود را افزایش دهد. این چاقی بیش از حد برایش مشکلاتی به وجود آورد و وقتی تصمیم به عمل بایپس گرفت، دچار مشکلات کبدی شد. مرحوم داوودنژاد دو بار عمل پیوند کبد انجام داد و سرانجام در تاریخ ۱۳ فروردین ۱۴۰۳ به دلیل عفونت خون پس از پیوند کبد، از دنیا رفت.
زنده یاد زری خوشکام
زری خوشکام، مادر لیلا حاتمی بازیگر معروف و همسر علی حاتمی، کارگردان برجسته ایرانی است. او یکی از بازیگران سینمای ایران قبل از انقلاب بود و در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۲۴ به دنیا آمد. خانم خوشکام فعالیت هنری خود را از سال ۱۳۵۰ آغاز کرد و به شهرت قابل توجهی دست یافت.
در دوران فعالیتش، زری خوشکام نقش زنانی اغواگر و بیپروا را ایفا میکرد، اما پس از ازدواج با علی حاتمی، سبک بازیگریاش تغییر کرد. با این حال، پس از انقلاب، او به مدت ۳۰ سال از فعالیت سینمایی منع شد. پس از پایان این محرومیت، او تنها نقشهای کوتاهی را به صورت گزینشی در آثار همسر و خانوادهاش ایفا کرد و پس از انقلاب با نام زهرا حاتمی شناخته میشد.
متأسفانه خانم خوشکام در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ به دلیل سکته و ایست قلبی درگذشت.
زنده یاد سعید راد
مرحوم سعید راد یکی از بازیگران درگذشته سال ۱۴۰۳ بود. او در تاریخ ۴ آبان ۱۳۲۳ به دنیا آمد و به دلیل چهره و استایل بدنی جذابش، در سال ۱۳۵۰ برای بازیگری انتخاب شد. آقای راد در سینمای پیش از انقلاب فعالیتهای موفقی داشت و از جمله آثار معروفش میتوان به فیلمهای “صبح روز چهارم” و “تنگنا” اشاره کرد.
در سال ۱۳۶۳، این بازیگر به علت ممنوعیت فعالیت، تا سال ۱۳۸۲ نتوانست در سینمای ایران کار کند. او مدتی را در خارج از کشور گذراند و از دهه ۸۰ دوباره فعالیت هنری خود را آغاز کرد. سعید راد در طول زندگیاش دو بار ازدواج کرد که همسر دومش نوش آفرین، خواننده و بازیگر معروف ایرانی بود. او دارای یک پسر به نام سام و یک دختر به نام نگاه است.
آقای راد در سینمای پس از انقلاب با فیلمهای “عقابها”، “گیرنده”، “چ” و سریال “در چشم باد” درخشید. در سال ۱۴۰۲، به دلیل زمین خوردگی از ناحیه ستون فقرات دچار آسیب شد و عملهای جراحی برای بهبودیاش نتیجه مطلوبی نداشتند. در روزهای آخر زندگی، او به عفونت ریه و مثانه مبتلا شد و این مشکلات به مرگش انجامید. آقای راد در تاریخ ۱ مرداد ۱۴۰۳ از دنیا رفت.
زنده یاد فتح الله طاهری
مرحوم فتحالله طاهری، بازیگر و تعزیهخوان برجسته ایرانی، در تاریخ ۱۷ آبان ۱۳۲۱ به دنیا آمد. او از دوران نوجوانی به تعزیهخوانی پرداخته و سپس به دنیای تئاتر وارد شد. اولین فیلم سینمایی او “عاشورایی دیگر در کربلای ما” بود که در سال ۱۳۶۰ به روی پرده رفت. این هنرپیشه بیشتر در نقشهای کوتاه در آثار سینمایی و تلویزیونی بازی میکرد، اما نقش ماندگار او به عنوان پدر منصور در سریال “متهم گریخت” در ذهن مخاطبان باقی مانده است.
آقای طاهری دارای سابقهای ۶۰ ساله در تعزیهخوانی بود. او در تاریخ ۷ مرداد ۱۴۰۳ به دلیل بیماری گوارشی در بیمارستان بستری شد و متأسفانه در تاریخ ۱۹ مرداد ۱۴۰۳ بر اثر این بیماری درگذشت.
زنده یاد هوشنگ حریرچیان
زندهیاد هوشنگ حریرچیان، بازیگر معروف ایرانی، در تاریخ ۲۰ مرداد ۱۳۱۱ به دنیا آمد. او فعالیت هنری خود را از ۱۶ سالگی با تئاتر در اصفهان آغاز کرد و سپس به دلیل صدای دلنشینش، به رادیو راه یافت.
در سال ۱۳۴۸، با سریال “عکاس باشی” به دنیای تلویزیون وارد شد و بعد از آن با فیلم “جعفر خان” به سینما قدم گذاشت. این هنرپیشه با مجموعه تلویزیونی “آشپزباشی” به خوبی شناخته شد و سپس با ایفای نقش پدر دکتر نیما در سریال “ساختمان پزشکان” به شهرت زیادی دست یافت.
او در آثاری، چون “تاکسی پلیس” و “ساختمان پزشکان” نیز حضور داشت و تا سال ۱۴۰۳ به فعالیتهای هنری خود ادامه داد. متأسفانه مرحوم حریرچیان در تاریخ ۳۰ مرداد ۱۴۰۳ به دلیل کهولت سن درگذشت.
حسین خانی بیک
حسین خانی بیک، یکی از بازیگران درگذشته سال ۱۴۰۳، در تاریخ ۱۸ مرداد ۱۳۲۰ به دنیا آمد. او فعالیت هنری خود را با تئاترهای مدرسه آغاز کرد و از شاگردان مهین دیهیم، بازیگر مشهور، بود. مرحوم خانی بیک پیش از انقلاب به تئاتر مشغول بود و در سال ۱۳۵۶ فعالیت سینماییاش را با فیلم “باغ بلور” شروع کرد.
اگرچه او در زمره هنرپیشههای نقش اول قرار نمیگرفت، اما ایفای نقشهای memorable او از جمله در سریال “مختارنامه” شناخته شده است.
در سالهای پایانی زندگیاش، او به بیماری کرونا مبتلا شد و پس از آن به تدریج دچار آلزایمر گردید. مرحوم خانی بیک به مرور توانایی تکلم و شناسایی دیگران را از دست داد و سرانجام در تاریخ ۱ شهریور ۱۴۰۳ درگذشت.
زهره حمیدی
مرحوم زهره حمیدی، یکی از بازیگران درگذشته سال ۱۴۰۳، در تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۳۳۶ به دنیا آمد. او فعالیت هنری خود را با بازی در فیلم “دلاوران کوچه دلگشا” در سال ۱۳۷۱ آغاز کرد.
در طول زندگی هنریاش، خانم حمیدی بیشتر در نقشهای مکمل ظاهر شد و به عنوان چهرهای محبوب در میان مردم شناخته میشد. او دارای چهار فرزند بود که متأسفانه یکی از پسرانش به دلیل مصرف مواد انرژیزا دچار ایست قلبی شد؛ موضوعی که او در برنامه “ماه عسل” نیز به آن اشاره کرد.
زنده یاد ژاله علو
زندهیاد ژاله علو، دوبلور، گوینده و بازیگر ایرانی، در تاریخ ۱۴ مرداد ۱۳۰۶ به دنیا آمد. نام اصلی او شوکت علو بود. پدرش از خوشنویسان برجسته دوران قاجار بود و این زمینه باعث شد که او از کودکی در دنیای علم و ادب پرورش یابد.
بعد از فارغالتحصیلی از دانشسرای مقدماتی تهران و هنرستان هنرپیشگی، خانم علو به رادیو پیوست و در این حوزه سوابق درخشانی از خود به جا گذاشت. او به عنوان یکی از صداهای ماندگار ایرانی شناخته میشود و در سال ۱۳۸۹ به عنوان چهرهای ماندگار معرفی شد.
نقشهای او در سریال “روزی روزگاری” به عنوان خاله لیلا و در سریال “مختارنامه” به عنوان دمه، از جمله ماندگارترین آثار این هنرپیشه به شمار میروند. متأسفانه خانم علو در تاریخ ۴ دی ۱۴۰۳ پس از تحمل مدتها بیماری قلبی درگذشت
منبع: رویداد24