سلامت

مصرف کدام مواد غذایی در دوران بارداری مضر است؟

به گزارش ایمنا، سارا محمدی با اشاره به رژیم غذایی مناسب برای مادران باردار اظهار کرد: رژیم غذایی مناسب در دوران بارداری می‌تواند به سلامت مادر باردار و رشد جنین کمک شایانی داشته باشد و مادران باردار در این دوران باید مواد مغذی کافی و مواد معدنی مورد نیاز را دریافت کنند.

وی با بیان اینکه مصرف غلات، لبنیات، سبزیجات، میوه‌ها و پروتئین در رژیم غذایی بارداری اهمیت ویژه‌ای دارد، افزود: مصرف لوبیا و نخود، مرغ، ماهی سالمون، قزل‌ آلا و شاه ماهی و انواع آجیل و دانه‌ها برای دریافت پروتئین و مصرف انواع میوه‌ها از جمله آلو، موز، پرتقال، طالبی و زردآلو برای دریافت پتاسیم در دوران بارداری لازم است.

کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه مصرف انواع غلات آماده و پخته شده برای دریافت آهن و اسید فولیک در دوران بارداری دارای اهمیت است، ادامه داد: مصرف انواع لبنیات همچون ماست بدون چربی یا کم چرب و شیر سویا برای دریافت کلسیم، پتاسیم، ویتامین‌های A و D در دوران بارداری لازم است.

محمدی با اشاره به اینکه مصرف بعضی غذاها در دوران بارداری ممکن است روی سلامت مادر و جنین تأثیر منفی داشته باشد، گفت: از جمله این مواد غذایی می‌توان به جوانه‌های خام همچون جوانه یونجه، تربچه و ماش و نوشیدنی‌های حاوی کافئین، گوشت و مرغ خام یا نیم‌پز و تخم مرغ عسلی اشاره کرد.

وی با تاکید بر لزوم پرهیز از مصرف آب و غذای غیر بهداشتی در دوران بارداری اضافه کرد: مادران باردار باید مراقب حساسیت‌های غذایی خود نیز باشند و در صورتی که نسبت به یک غذا حساسیت دارند، از خوردن آن پرهیز و به جای استفاده از نوشیدنی‌هایی همچون نوشابه و نوشیدنی‌های انرژی‌زا، از آب ساده و آبمیوه‌های طبیعی استفاده کنند.

کارشناس تغذیه با تاکید بر اینکه مادران باردار برای استفاده از مکمل‌های تغذیه‌ای باید با پزشک متخصص خود مشورت کنند، خاطرنشان کرد: در رژیم غذایی مادران باردار باید از غذاهای دریایی خام، نپخته یا آلوده پرهیز شود و از جمله این مواد غذایی می‌توان به صدف، سوشی و گوش‌ماهی خام اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا