سلامت

مصرف کدام مواد غذایی برای بیماران مبتلا به نقرس مضر است؟

سارا محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به بیماری نقرس و رژیم غذایی مناسب برای افراد درگیر با این بیماری اظهار کرد: تغییر رژیم غذایی و استفاده از مواد غذایی مناسب می‌تواند منجر به کاهش علائم و کنترل بیماری نقرس در افراد شود و با توجه به اینکه این بیماری سطح اسیداوریک بدن افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد، رژیم غذایی این بیماران باید به کاهش سطح اسیداوریک در بدن کمک کند.

وی افزود: افزایش اسیداوریک در بدن زمانی اتفاق می‌افتد که یک ماده شیمیایی به نام پورین تجزیه شود، از همین رو افراد مبتلا به بیماری نقرس یا در معرض خطر ابتلاء به آن باید مصرف غذاهای دارای سطح بالای پورین را محدود کنند که از جمله این مواد غذایی می‌توان به گوشت قرمز، نوشابه و انواع سرخ‌کردنی‌ها اشاره کرد.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه افراد مبتلا به نقرس یا در معرض خطر ابتلاء به آن باید مصرف تن ماهی، گوشت آبزیان و خرما را نیز محدود کنند، تصریح کرد: این افراد از مصرف چربی‌های اشباع شده از جمله کره، سرشیر و ماست پرچرب منع می‌شوند و باید منابع چربی سالم مانند روغن آووکادو یا روغن زیتون را جایگزین چربی‌های اشباع شده بکنند.

محمدی ادامه داد: افراد مبتلا به بیماری نقرس باید مصرف ماکارونی و نان خود را کاهش دهند، مصرف الکل را به میزان بالایی محدود کنند و مصرف میوه‌ها و سبزیجات از جمله آناناس، نارنگی، اسفناج، کلم و آلو را مد نظر داشته باشند، همچنین مصرف آب بیشتر برای این بیماران به منظور تخلیه اسیداوریک از بدن آنها توصیه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف منابع ویتامین سی به صورت روزانه می‌تواند راهکاری مؤثر برای کاهش دفعات تشدید نقرس باشد، گفت: مصرف لبنیات کم‌چرب از جمله شیر، پنیر و ماست برای این بیماران ممنوعیتی ندارد، اما این افراد باید از مصرف گوشت قرقاول، انواع صدف‌ها و غذاها و انواع شیرینی پرهیز کنند.

متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به اینکه چاقی می‌تواند موجب تشدید علائم نقرس شود و افراد با رعایت رژیم غذایی و نگه داشتن وزن خود در محدوده مناسب می‌توانند از تشدید علائم پیشگیری کنند، خاطرنشان کرد: رعایت رژیم غذایی مناسب توسط افراد مبتلا به نقرس می‌تواند از تشکیل توده‌های بلوری در مفاصل پیشگیری کند، منجر به کاهش درد و التهاب مفاصل شود و خطر ابتلاء به بیماری‌های مرتبط با سیستم ایمنی را کاهش دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا