به طور کلی در مواقعی که دردهای مرتبط با ناحیه پا را احساس میکنید، اولین چیزی که باید به آن شک کنید، کفشهای شما هستند. انتخاب کفش مناسب و راحت، تقریبا حیاتیترین تصمیم ظاهری است که تاثیرش را مستقیما بر سلامتی شما میگذارد. در صورتی که کفشهای به شدت تنگ و غیر استانداری استفاده کنید، نتیجهای جز پا درد و بعضا کمر درد نصیب شما نخواهد شد؛ پس در انتخاب کفش، نهایت دقت و سختگیری را داشته باشید!
شاید مشکل آرتروز دارید!
به گزارش مجله مثبت سبز، آرتروز زانو یکی دیگر از مواردی است که میتواند منجر به احساس درد در ناحیه مچ پا شود؛ اما این به این معنی نیست که هر دردی در مچ پا نشان دهنده ابتلا به آرتروز است. توصیه میشود که در صورت تداوم و یا تشدید این درد، حتما به پزشک مراجعه کنید و در این زمینه با وی مشورت کنید.
- روشهای خانگی از بین بردن بوی بد دهان2 ساعت پیش
- از کجا بفهمیم گوشت فاسد شده است؟7 ساعت پیش
- ۹ فایده مصرف ویتامین E برای بانوان9 ساعت پیش
- خداحافظی با ریزش مو/ ۷ روش مؤثر برای قطع ریزش مو11 ساعت پیش
درباره فاشیای پلانتر چه میدانید؟
فاشیای پلانتر یا فاشیای کف پا، یکی از رایجترین و متداولترین مشکلات ارتوپدی به حساب میآید. فاشیای پلانتر اصطلاحا به موقعیتی اطلاق میشود که در آن رباط ضخیم کف پا که بیشترین فشار را تحمل میکند، در اثر تحمل فشار بیش از حد، دچار التهاب شده و در نتیجه میتواند خود را با علامتی چون درد مچ پا نشان دهد.
یک علت دیگر درد مچ پا هنگام راه رفتن میخچه است.
میخچه یک ضایعه ضخیم پینهای شکل از پوست مرده است که در اثر فشار و اصطکاک زیاد ایجاد میشود. این ضایعه میتواند در کف پا و یا روی انگشتان ظاهر شود و در صورتی که به وجود بیاید، میتواند منجر به احساس درد در ناحیه مچ، به ویژه در هنگام راه رفتن شود.
ممکن است پای شما دچار آسیب شده باشد!
به طور معمول، درد اولین نشانه از وجود آسیب و جراحت است و مانند یک زنگ هشدار، شما را از وجود یک مشکل، با خبر میکند. اما چه آسیبهایی ممکن است با درد مچ پا در هنگام راه رفتن همراه باشند؟
- شکاف و یا ترک استخوان
- شکستگی استخوان
- رگ به رگ شدن
- وارد شدن ضربات شدید
اضافه وزن علت درد مچ پا هنگام راه رفتن است.
شاید این درد نشانه و هشداری باشد برای اینکه تصمیم جدی برای کاهش وزنتان بگیرید. مسلما هر قدر وزن شما بیشتر باشد، فشاری که باید توسط پاها تحمل شود، تا چندین برابر افزایش مییابد و همین موضوع، راه رفتن را دشوار و طافت فرسا خواهد کرد. از این رو، توصیه میشود هم در راستای ارتقای سلامت عمومی خود و هم در جهت از بین بردن درد مچ پا، با یک متخصص تغذیه جهت کاهش وزن مشورت کرده و هر چه سریعتر اقدام کنید.
دلایل دیگر درد مچ پا هنگام راه رفتن
به غیر از مواردی که پیشتر به آنها پرداختیم، علت درد مچ پا هنگام راه رفتن میتواند به عوامل دیگری نیز مرتبط باشد که در ادامه به آنها به صورت مختصر اشاره خواهیم کرد.
- بونیون یا همان احراف شست پا
- انگشت چکشی
- خار پاشنه
- فرو رفتن ناخن در گوشت پا و به وجود آمدن عفونت
- بورسیت و یا التهاب کیسههای حاوی مایع مفصلی
- فرم خاص و متفاوت پا در برخی افراد
- افزایش سن
- متاتارسالژی یا درد زیر پنجه پا
- تومور عصبی مورتون
- تاندونیت
- سندروم کوبوئید (که در اثر آسیب به استخوان کوبوئید پا ایجاد میشود و معمولا در ورزشکاران دیده میشود)
- نقرس
- راه رفتن با پای برهنه
- نوروپاتی محیطی (ناشی از آسیب عصب محیطی)
- RSI یا آسیب فشار مکرر
جمع بندی
در این مطلب به بررسی علت درد مچ پا هنگام راه رفتن پرداختیم و تمامی دلایل احتمالی را بررسی کردیم. در نظر داشته باشید که اینها فقط احتمالات هستند و جهت ریشه یابی دقیق، باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
البته کارهایی وجود دارند که به صورت موقت میتوانند درد را کاهش دهند؛ اقداماتی مثل مصرف مسکنهای بدون نسخه، انجام برخی حرکات اصلاحی و یا پوشیدن کفشهای مناسبتر. در نظر داشته باشید که اگر این درد با ورم و قرمزی همراه باشد، اصلا طبیعی نیست و باید حتما توسط یک پزشک متخصص در اسرع وقت بررسی شود.