سلامت

درخواست ورود جدی دولت و وزارت بهداشت به پیشگیری از «تروما» در کشور

رئیس قطب علمی ترومای ایران ورود دولت و وزارت بهداشت به بحث تروما و پیشگیری از این مبحث را خواستار شد و گفت: این موضوع در سال‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفته است و توجه به این چالش می‌تواند سبب کاهش تروما شود.

 

به گزارش ایسنا، مسعود خاتمی در آیین افتتاحیه چهارمین «کنگره ملی تروما» که امروز، چهارشنبه، ۲۳ آبان ماه برگزار شد، اظهار کرد: تروما، یکی از مشکلات بشری است و این موض,ع در کنار سایر بیماری‌ها جزو چالش‌های جوامع بشری به حساب می‌آید. هر حادثه‌ای که منجر به آسیب‌رساندن به انسان‌ها شود به عنوان تروما در نظر گرفته می‌شود. تروما می‌تواند روحی و جسمی باشد.

 

وی با بیان اینکه میزان تروما در کشور بسیار زیاد است، افزود: حوادث غیرمترقبه و حوادثی که از عوامل انسانی نشات می‌گیرد سبب آمار بسیار زیاد تروما در کشور شده است.

 

رئیس قطب علمی ترومای ایران با بیان اینکه میزان حوادث ترافیکی در کشور بسیار زیاد است، اظهار کرد: متاسفانه ترومای ناشی از حوادث جاده‌ای در کشور بسیار زیاد است؛ به نحوی که آمار و ارقام ترومای جاده‌ای کشور سبب تعجب سایر کشورها می‌شود.

 

او ادامه داد: برخی علت آمار و ارقام بسیار زیاد حوادث ترافیکی را به مسائلی مانند وضعیت جاده‌ها و کیفیت خودروها نسبت می‌دهند. برخی متخصصان معتقدند که فرهنگ ترافیکی به میزان ۶۰ تا ۷۰ درصد در بروز حوادث ترافیکی نقش دارد؛ بنابراین علت وقوع حوادث ترافیکی را نباید محدود به کیفیت جاده و خودرو کرد.

 

خاتمی با بیان اینکه وزارتخانه‌های «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» و «علوم، تحقیقات و فناوری» نسبت به ایجاد قطب‌های علمی اقدام کرده‌اند، افزود: این قطب‌ها با هدف بررسی و پژوهش مسائل مختلف ایجاد شده‌اند که برخی از این قطب‌ها در کانون توجه قرار گرفته‌اند و برخی مورد توجه نبوده‌اند.

 

وی ادامه داد: قطب ترومای کشور در دانشگاه علوم‌پزشکی بقیه‌الله ایجاد شده است. بررسی کارنامه کاری وزیر بهداشت نیز بیانگر این است که ایشان نسبت به ایجاد قطب ترومای دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در بیمارستان سینا اقدام کرده است.

 

خاتمی با بیان اینکه پیشگیری در حوزه تروما از اهمیت فراوانی برخوردار است، گفت: علاوه بر پیشگیری، مسائلی مانند پیش‌بینی تروما و کاهش خسارت ناشی از تروما در ارتباط با تروما مطرح می‌شود.

 

وی با بیان اینکه موضوع تریاژ در ارتباط با تروما اهمیت دارد، گفت: تیم پزشکی باید بداند که در مواجهه با حوادث ترافیکی چگونه می‌تواند بیشترین خدمات درمانی را به افراد آسیب دیده ارائه دهد.

 

رئیس قطب علمی ترومای ایران در پایان گفت: من از دولت می‌خواهم که به موضوع تروما توجه کند؛ چرا که رییس دولت عضو خانواده پزشکی کشور است و انتظار داریم که موضوع تروما در کانون توجه شورای ملی سلامت قرار گیرد. همچنین از وزارت بهداشت می‌خواهیم به طور ویژه به موضوع تروما ورود کند؛ چرا که این موضوع در سال‌های گذشته مورد غفلت قرار گرفته است. توجه به موضوع تروما اهمیت دارد، چرا که توجه به این چالش می‌تواند سبب کاهش تروما شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا