سلامت

با دئودورانت خانگی پروبیوتیک، از شر بوی ناخوشایند خلاص شوید

دئودورانت‌های پروبیوتیک به‌صورت طبیعی و از طریق بهره‌گیری از باکتری‌های مفید موجود در ترکیب خود عمل می‌کنند. در ادامه با نحوه‌ی عملکرد این دئودورانت‌ها برای جلوگیری از بوی ناخوشایند بدن و همچنین دستور تهیه‌ی خانگی آن آشنا می‌شوید.

 

‎به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ هیچ‌کس از بوی ناخوشایند بدن، به‌ویژه در فاصله‌ی نزدیک، خوشش نمی‌آید. برای جلوگیری از این مشکل، اغلب افراد از دئودورانت استفاده می‌کنند. اما بسیاری از دئودورانت‌های معمولی موجود در بازار ممکن است برای سلامتی مضر باشند.

 

نمک‌های آلومینیوم موجود در ضدتعریق‌ها می‌توانند باعث لکه‌دار شدن زیر بغل شوند. علاوه‌بر‌این، ممکن است موجب تحریک پوست، واکنش‌های آلرژیک یا حتی تشکیل کیست شوند. بنابراین، پیدا کردن جایگزین‌های سالم‌تر اهمیت زیادی دارد. یکی از این جایگزین‌ها، دئودورانت پروبیوتیک است که هم بوی بدن را از بین می‌برد و هم موجب تقویت رشد باکتری‌های مفید پوست می‌شود.

‎علت بوی بدن چیست؟

بوی بدن ناشی از ترکیب عرق، هورمون‌ها و چربی‌های ترشح‌شده از بدن است. با این حال، ترکیب میکروبیوم زیر بغل شما نقش اصلی را در ایجاد یا کنترل بوی بدن دارد. برخلاف تصور رایج، خودِ عرق باعث ایجاد بو نمی‌شود؛ بلکه این بوی ناخوشایند زمانی ایجاد می‌شود که میکروب‌های روی پوست، عرق تولیدشده را تجزیه می‌کنند. این میکروب‌ها در محیط‌های گرم و مرطوب مانند زیر بغل رشد کرده و مواد بودار تولید می‌کنند.

‎مزایای دئودورانت پروبیوتیک

برخلاف دئودورانت‌های مصنوعی که فقط بوی بدن را پنهان می‌کنند، دئودورانت‌های پروبیوتیک به‌صورت طبیعی و با استفاده از باکتری‌های مفید، با بوی بدن مقابله می‌کنند. بر اساس گزارشی از «یورومانیتور اینترنشنال»، برخی از انواع باکتری‌ها بوی بیشتری تولید می‌کنند و داشتن ترکیب مناسبی از باکتری‌های مفید روی پوست می‌تواند به کاهش بوی زیر بغل کمک کند.

 

‎برخی ویژگی‌های کلیدی دئودورانت‌های پروبیوتیک عبارت‌اند از:

‎ • متعادل‌سازی میکروبیوم پوست: پروبیوتیک‌ها به تعادل باکتری‌های موجود در پوست کمک می‌کنند. این مواد باعث تقویت باکتری‌های مفید شده و هنگام ورزش یا تعریق، آن‌ها را فعال می‌کنند.

‎ • مقابله با بوی بدن: این دئودورانت‌ها ریشه‌ی اصلی بوی بدن یعنی باکتری‌های مولد بو را هدف قرار داده و خنثی می‌کنند.

‎ • دوستدار پوست: دئودورانت‌های پروبیوتیک فاقد مواد شیمیایی مضر مانند آلومینیوم، پارابن و عطرهای مصنوعی هستند، از این‌رو برای پوست‌های حساس بسیار مناسب‌اند.

 

‎بر اساس مطالعه‌ای در سال ۲۰۲۱، استفاده از ترکیبات پروبیوتیکی می‌تواند به حفظ سلامت میکروبیوم زیر بغل کمک کند. باکتری‌های مفیدی که باعث بوی بدن نمی‌شوند، به‌طور طبیعی روی پوست ما حضور دارند. افزودن پروبیوتیک‌ها به دئودورانت، باکتری جدیدی به پوست اضافه نمی‌کند؛ بلکه تعادل میکروبی را به نفع باکتری‌های خوب تغییر می‌دهد.

‎طرز تهیه دئودورانت پروبیوتیک خانگی

‎تهیه دئودورانت پروبیوتیک در خانه کار سختی نیست. مراحل زیر را دنبال کنید:

 

‎مواد لازم:

‎ • یک‌چهارم پیمانه روغن نارگیل

‎ • موم زنبور عسل یا عسل طبیعی

‎ • یک‌چهارم پیمانه جوش‌شیرین

‎ • یک‌چهارم پیمانه کره شیا (Shea Butter)

‎ • ۳ تا ۴ کپسول پروبیوتیک

‎ • ۱۰ قطره روغن درخت چای

‎ • ۱۰ قطره از اسانس دلخواه (اسطوخودوس، مرکبات یا ترنج)

‎دستور تهیه:

‎۱. روغن نارگیل و موم (یا عسل) را در یک ظرف بن‌ماری گرم کنید تا کاملاً ذوب شوند. مرتب هم بزنید.

‎2. باقی مواد را به ترکیب اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملاً مخلوط شوند.

‎3. مخلوط را داخل یک ظرف خالی دئودورانت بریزید.

‎4. اجازه دهید تا مخلوط در ظرف دربسته و به حالت ایستاده، خنک و سفت شود.

‎5. پس از سفت شدن، دئودورانت شما آماده‌ی استفاده است.

 

‎نکته: هنگام تغییر از دئودورانت‌های شیمیایی به دئودورانت پروبیوتیک، ممکن است در یکی دو هفته‌ی اول، تعریق یا بوی بدن افزایش پیدا کند. این موضوع موقتی است و نشان‌دهنده‌ی مرحله‌ی سم‌زدایی بدن است.

‎جمع‌بندی

دئودورانت‌های پروبیوتیک فقط برای کنترل بوی بدن نیستند؛ آن‌ها از تحریکات پوستی جلوگیری می‌کنند، سلامت کلی پوست را حمایت می‌کنند و با محیط‌زیست هم سازگار هستند. بسیاری از برندها از بسته‌بندی‌های قابل بازیافت و ترکیبات بدون تست حیوانی استفاده می‌کنند و این دئودورانت‌ها را به انتخابی هوشمندانه، سالم و پایدار تبدیل می‌سازند.

مطالب مرتبط:

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا