درزگیری پنجرههای خانه در روزهای سرد زمستانی، یک راهکار موثر برای جلوگیری از اتلاف انرژی و گرمتر شدن فضای منزل است.
برای عایق کاری پنجرهها در هوای سرد میتوانید از چسب درزگیر پنجره، پلاستیک ضخیم، سلفون، درزگیرهای انعطاف پذیر، چسب سیلیکونی، چسب پهن، پنجرههای دو جداره یا یک لایه شیشه جدید روی پنجرهها استفاده کنید.
به گزارش اکالابلاگ، روشهای درزگیری پنجرههای خانه در روزهای سرد زمستانی را با جزئیات کامل در ادامه بخوانید.
روشهای درزگیری پنجرههای خانه در هوای سرد
برای جلوگیری از ورود سوز و سرما به داخل ساختمان، لازم است قبل از سرد شدن هوا، همه پنجرههای خانه را درزگیری کنید. به طور کلی میزان هدر رفتن انرژی در پنجرههای معمولی بیشتر از پنجرههای دوجداره است.
با عایق کاری پنجرهها میتوانید ۲۰ تا ۳۰ درصد هزینههای گرمایشی را کاهش دهید و از سرد شدن هوای منزل جلوگیری کنید. در ادامه این بخش به چند روش فوری برای عایق کردن پنجره و درب در روزهای سرد زمستان اشاره شده است.
۱- از پلاستیک ضخیم استفاده کنید
برای درزگیری پنجرههای آهنی میتوانید یک پلاستیک ضخیم جلوی پنجرهها نصب کنید و از سرمای سوزناک هوا در امان بمانید. این روش برای درزگیری پنجره آهنی قدیمی که جریان هوا به راحتی از آن عبور میکند، بسیار مناسب است.
در این روش باید پلاستیک را در اندازهای کمی بزرگ از قالب پنجره برش دهید و بعد آن را با یک چسب قوی روی قاب پنجره بچسبانید. استفاده از این روش ظاهر نامناسبی به پنجره میبخشد و از همین رو تنها برای پنجرههایی که به طور کامل با پرده پوشانده میشوند، انتخاب مناسبی است.
به خاطر داشته باشید که با نصب پلاستیک روی پنجره، دیگر امکان باز و بسته کردن آن وجود ندارد و از همین رو بهتر است از این روش تنها برای پنجرههایی که به ندرت باز و بسته میشوند، استفاده کنید.
۲- از درزگیرهای انعطاف پذیر استفاده کنید
برای درزگیری پنجرهها میتوانید از نوارهای دور پنجره استفاده کنید. برای شروع باید قاب پنجره و همه درزها را به دقت تمیز و با یک پارچه مرطوب پاک کنید. برای این کار باید از درزگیرهای قابل انعطاف استفاده کنید و درزگیرها را لای درزهای پنجره قرار دهید.
برای محکم شدن درزگیرها بهتر است ابتدا از چسب درزگیر استفاده کنید و در ادامه درزگیر را با پشت قاشق یا انگشت در محل مورد نظر محکم کنید.
برای درزگیری پنجره معمولا از درزگیرهای مختلفی مثل فوم، وینیل، رزین و دیگر انواع درزگیر استفاده میشود. بهتر است با توجه به نوع پنجره و مقدار فضای خالی که بین درزها وجود دارد، از درزگیر استفاده کنید.
یکی از مهمترین ویژگیهای درزگیرهای وینیلی و رزینی این است که مشکلی در باز و بسته کردن پنجرهها ایجاد نمیکنند و به راحتی نیز قابل تعویض هستند. برای پنجرههای قدیمی بهتر است از درزگیرهای فومی استفاده کنید.
به خاطر داشته باشید که در ۴ طرف قاب پنجره از درزگیر استفاده کنید. برخی از این درزگیرها در دو طرف یا یک طرف دارای چسب هستند و از همین رو نیازی به استفاده مجدد از چسب ندارند.
برای استفاده از این درزگیرها باید چسب روی درزگیرها را جدا کنید و بعد آنها را به طور دقیق بین درز پنجرهها بچسبانید.
۳- از سلفون استفاده کنید
یکی از روشهای ارزان عایق کاری پنجره، استفاده از سلفون است. برای درزگیری پنجرهها میتوانید از سلفون استفاده کنید. در این روش باید سلفون را به طور کامل روی پنجره قرار دهید و بعد برای چند دقیقه باد گرم سشوار را روی سلفون نگه دارید. با این روش سلفون به طور کامل به شیشه میچسبد و پنجره به اصطلاح وکیوم میشود.
۴- از خمیر درزگیر پنجره استفاده کنید
برای پر کردن فضای خالی کنار پنجره و درزگیری پنجرههای قدیمی میتوانید از خمیر درزگیر استفاده کنید. این خمیرها مقاومت بالایی دارند و معمولا برای پوشاندن درزهای کنار پنجره و همچنین ترکهای دیوار کنار پنجره استفاده میشوند. با استفاده از خمیر درزگیر پنجره میتوانید از ورود باد، سرما و گرد و خاک به فضای داخل خانه جلوگیری کنید.
۵- از چسب پهن کمک بگیرید
ارزانترین روش درزگیری در زمستان، استفاده از چسبهای ۵ سانتیمتری است. در این روش باید با سرد شدن هوا، تمام درزها و کنارههای پنجره را با چسبهای پهن بپوشانید.
برای این کار ابتدا باید سطح مورد نظر را به طور کامل و دقیق تمیز کنید. در ادامه نوار چسب را به دقت روی درزهای پنجره بچسبانید و با دست چسبها را محکم کنید. در این روش در فصل زمستان دیگر امکان باز و بسته کردن پنجره وجود ندارد. بعد از تمام شدن سرما میتوانید چسبها را جدا کنید.
۶- از پنجرههای دوجداره استفاده کنید
اگر بعد از گرفتن درز پنجره و استفاده از روشهای مختلف باز هم در زمستان دچار مشکل میشود و فضای خانه به خوبی گرم نمیشود، بهتر است برای جلوگیری از هدر رفتن انرژی پنجرهها را عوض کنید. استفاده از پنجرههای دوجداره از ورود و خروج هوا به بیرون جلوگیری میکند و مانع هدر رفتن انرژی میشود.
۷- از یک لایه شیشه دیگر روی پنجره استفاده کنید
اگر امکان تعویض پنجرهها را ندارید، میتوانید برای عایق کردن پنجرهها از یک لایه شیشه دیگر روی پنجره استفاده کنید. با این روش پنجرههای خانهتان در تمام طول سال عایق میشود.
۸- رگلاژ پنجرهها را فراموش نکنید
گاهی اوقات ورود سرما و هدر رفتن حرارت به دلیل رگلاژ نبودن پنجرهها ایجاد میشود. برای عایقبندی پنجرهها در هوای سرد، بهتر است پنجرهها را رگلاژ کنید.
در این روش با سفت یا شل کردن پیچهای پنجره هم پنجره راحتتر باز و بسته میشود و هم در سرمای سوزان زمستان، از هدر رفتن انرژی جلوگیری میکند. اگر خودتان تجربه رگلاژ کردن پنجرهها را ندارید، میتوانید از یک فرد متخصص برای این کار کمک بگیرید.
۹- از چسب سیلیکونی استفاده کنید
برای پوشاندن درز پنجرهها و همچنین درزگیری پنجره برای باران میتوانید تمام درزها را با چسب سیلیکونی بپوشانید. چسب سیلیکونی یک نوع چسب مخصوص و قوی است که میتوانید با استفاده از آن همه درزها و فضاهای خالی بین پنجره و دیوار را پر کنید. برای استفاده از این چسبها باید از ابزاری خاص استفاده کنید.
نکاتی که باید برای درزگیری پنجرههای خانه بدانید
در ادامه به چند نکته طلایی برای درزگیری پنجرههای خانه اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
برای جلوگیری از ورود هوای سرد به خانه، حتما همه درزهای کنار پنجره را نیز بررسی کنید و اگر روی دیوار ترک یا درز ایجاد شده است، با چسب مخصوص درزگیر آن را بپوشانید.
برای این که عایق به خوبی روی پنجره بچسبد، حتما قبل از استفاده از درزگیر تمام درزها را تمیز کنید.
برای استفاده از چسب سیلیکونی حتما از ابزار مخصوص استفاده کنید و این کار را به دقت انجام دهید.
اگر قاب پنجره شل به نظر میرسد، بهتر است قبل از درزگیری آن را بتونه کاری کنید و همه شکافها را با سیلیکون یا مواد درزگیر پر کنید.
اگر به قسمت بیرون پنجره دسترسی دارید، میتوانید از پلاستیکهای ضخیم برای قسمت بیرونی پنجرهها استفاده کنید.
باز و بسته کردن زیاد پنجرهها موجب از بین رفتن چسب درزگیرها میشود. از همین رو لازم است این درزگیرها را به صورت سالانه عوض کنید.
منبع: عصر ترکیه