سبک زندگیمهارت های کاربردی

چگونه زرشک خشک را در خانه نگهداری کنیم؟

بهترین روش نگهداری از زرشک خشک، قرار دادن آن در یخچال و فریزر است. در صورتی که زرشک در شرایط نامناسب نگهداری شود، کیفیت آن تغییر پیدا می‌کند و سیاه می‌شود. در این مقاله می‌توانید با روش‌های نگهداری زرشک خشک در خانه آشنا شوید.

برای نگهداری زرشک خشک باید آن را در کیسه‌های پلاستیکی یا زیپ دار بریزید و سپس در یخچال یا فریزر قرار دهید. اگر مقدار زرشکی که تهیه کرده‌اید زیاد است، می‌توانید آن را در مکانی خشک، خنک و دور از نور و رطوبت قرار دهید.

به گزارش اکالابلاگ، برای آشنایی با روش‌های نگهداری زرشک خشک در خانه می‌توانید این مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

با روش‌های نگهداری زرشک خشک آشنا شوید

نحوه نگهداری زرشک خشک تاثیر زیادی بر حفظ کیفیت و جلوگیری از سیاه شدن آن دارد. اما زرشک خشک را در کجا نگهداری کنیم که خراب نشود؟ در ادامه این بخش به روش‌های نگهداری زرشک خشک در خانه اشاره شده است.

۱- زرشک را در یخچال قرار دهید

برای نگهداری زرشک خشک، بهتر است از همان ابتدا آن را در یخچال قرار دهید. در این روش باید زرشک را در یک کیسه نخی بریزید و سپس داخل یک کیسه یا ظرف پلاستیکی درب‌دار قرار دهید. در ادامه زرشک را در یخچال قرار دهید. این کار از ایجاد رطوبت در ظرف زرشک جلوگیری می‌کند و کیفیت آن را برای مدت زمان بیشتری حفظ می‌کند. با نگهداری زرشک خشک در یخچال می‌توانید ماندگاری آن را تا یک سال افزایش دهید.

به خاطر داشته باشید که زرشک را دور از مواد غذایی که بوی زیادی دارند، قرار دهید و هر بار بعد از باز کردن بسته بندی، دوباره درب پلاستیک را به خوبی ببندید تا کیفیت زرشک کاهش پیدا نکند.

۲- زرشک را در فریزر بگذارید

اگر فضای کافی در فریزر دارید، بهتر است زرشک‌ها را بسته بندی کنید و در فریزر قرار دهید. قرار دادن زرشک در فریزر به حفظ بافت و تازگی آن کمک می‌کند و مانع افت کیفیت آن می‌شود. به طور کلی بهترین دما برای نگهداری زرشک در فریزر بین صفر تا ۴ درجه سانتی‌گراد است و از همین رو بهتر است قبل از قرار دادن زرشک در فریزر، حتما دمای آن را تنظیم کنید.

در این روش باید زرشک را در کیسه‌های زیپ‌دار یا ظروف پلاستیکی در بسته بریزید. سپس آن‌ها را در فریزر قرار دهید. به خاطر داشته باشید که زرشک‌ها را در کنار سبزیجات و مواد غذایی که بوی زیادی دارند، نگذارید تا عطر و مزه آن‌ها پس از منجمد شدن تغییر پیدا نکند. به طور کلی ماندگاری زرشک در فریزر بیشتر از یخچال است و با این روش می‌توانید برای بیشتر از یک سال زرشک‌ها را نگهداری کنید.

۳- زرشک‌ها را در مکانی خشک و خنک بگذارید

به طور کلی برای نگهداری زرشک باید آن را از رطوبت، گرما و نور دور نگه دارید. اگر مقدار زرشکی که تهیه کرده‌اید، زیاد است، می‌توانید آن را در کیسه‌های پلاستیکی با درب بسته یا ظرف‌های درب دار بریزید و سپس در مکانی خشک و خنک و دور از رطوبت و نور قرار دهید. قرار گرفتن زرشک در معرض نور و حرارت موجب بروز فعل و انفعالاتی در زرشک می‌شود که رنگ آن را تیره می‌کند. بهتر است زرشک‌ها را در مکانی مثل کابینت یا کمدی که دور از حرارت گاز قرار دارد نگهداری کنید.

نکاتی که باید برای نگهداری زرشک خشک بدانید

برای نگهداری زرشک در یخچال و فریزر باید آن را در کیسه پلاستیکی یا زیپ دار بریزید. سپس هوای داخل کیسه را به طور کامل تخلیه کنید و درب کیسه را محکم ببندید. در ادامه زرشک‌ها را در یخچال یا فریزر قرار دهید.

قرار گرفتن زرشک در معرض رطوبت موجب فساد آن می‌شود، از همین رو به هیچ عنوان قبل از قرار دادن زرشک در یخچال، آن را نشویید. این کار ماندگاری زرشک را کاهش می‌دهد و موجب سیاه شدن رنگ آن می‌شود.

برای نگهداری زرشک سعی کنید از ظروف شیشه‌ای یا پلاستیکی که درب محکمی دارند استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که ظرف مورد نظر شما باید کاملا تمیز، خشک و فاقد بو باشد.

در صورتی که از زرشک بیرون از یخچال نگهداری می‌کنید، حتما آن را در ظروف تیره یا کیسه‌های تیره قرار دهید و در مکانی خشک و خنک و دور از نور بگذارید.

اگر فضای منزل شما گرم است، به هیچ عنوان زرشک را در بیرون از یخچال و فریزر نگهداری نکنید و آن را به مکانی خنک منتقل کنید.

اگر برایتان سوال که شده از کجا بفهمیم که زرشک خراب شده است، باید بگوییم که بهترین روش تشخیص زرشک خراب بررسی ظاهر، رنگ و مزه آن است. در صورتی که رنگ زرشک تیره شده است یا روی آن کپک زده و بوی زرشک تغییر پیدا کرده است، باید آن را دور بریزید.

برای نگهداری زرشک، حتما از زرشک خشک باکیفیت و مرغوب استفاده کنید. فراموش نکنید که هر چقدر کیفیت زرشک بیشتر باشد، ماندگاری بیشتری خواهد داشت.

قرار گرفتن زرشک خشک در معرض رطوبت و گرما، موجب کپک زدن آن می‌شود.

منبع: عصر ترکیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا