فرشاد پیوس در ۲۲ دی ۱۳۴۰ در محله نازی آباد تهران به دنیا آمد. وی مهاجم اسبق تیم پرسپولیس است و برای این تیم ۱۵۳ گل به ثمر نشانده است و در تیرماه ۱۳۷۶ از فوتبال خداحافظی کرد. فرشاد پیوس دو پسر به نامهای ماهان پیوس و پویان پیوس و یک دختر دارد.
بیوگرافی فرشاد پیوس بازیکن سابق پرسپولیس و همسرش را در ادامه بخوانید.
بیوگرافی فرشاد پیوس
فرشاد پیوس در ۲۲ دی ماه ۱۳۴۰ در شهر تهران و محلهی نازیآباد به دنیا آمد. پدر وی از اهالی شهر باکو از توابع آذربایجان میباشد و نام پیوس در زبان آذربایجانی به معنای انتظار است.
فرشاد پیوس بازی خود را بهصورت حرفهای در سال ۱۳۵۸ در تیم راهآهن شروع کرد؛ و پس از سه سال در سال ۱۳۶۲ به تیم شاهین پیوست و برای این تیم شش بازی انجام داد که توانست ۵ گل برای این تیم بزند.
وی فصل بعد تیم نیروی هوایی پیوست و در ۲۰ بازی که برای این تیم انجام داد توانست ۲۴ دفعه دروازهی حریف را باز کند.
فرشاد پیوس در سال ۱۳۶۴ به پرسپولیس تهران رفت سه فصل در این تیم بود و در این سه فصل در ۶۹ بازی به میدان رفت و ۶۰ گل به ثمر رساند.
فصل بعد از تیم پرسپولیس جدا شد و به تیم الاهلی قطر رفت و پس از یک سال دوباره به تیم پرسپولیس بازگشت و ۱۴۲ بازی به میدان رفت و ۹۳ گل برای این تیم به ثمر رساند.
ازدواج و همسر و فرزندان
فرشاد پیوس دو پسر به نامهای ماهان پیوس و پویان پیوس و یک دختر دارد. وی با انتشار زیر در اینستاگرام بیست و هشتمین سالگرد ازدواجش را جشن گرفت.
آقای گل لیگ فوتبال ایران
فرشاد پیوس آقای گل تاریخ ادوار لیگ فوتبال ایران است که در لیگ ایران توانسته است ۲۱۲ گل به ثمر رساند. همچنین وی آقای گل تیم پرسپولیس است که توانست ۱۵۳ گل برای این تیم به ثمر رساند.
بازی ملی
فرشاد پیوس ۳۵ بازی ملی انجام داد و در این بازیها ۱۹ گل به ثمر رساند و به (مار زنگی) آسیا و فرشاد آقای گل مشهور بود. او جزو ۱۴ نفری بود که در سال ۶۵ و هنگام بازیهای آسیایی ۱۹۸۶ در اعتراض به کادر فنی تیم ملی، از این تیم استعفا داد. او در آبان ۶۷ بدون پس گرفتن استعفا به تیم ملی دعوت شد.
پس از حوادث مسابقه با تیم ملی فوتبال ژاپن در جام ملتهای آسیا ۱۹۹۲ از سوی کنفدراسیون فوتبال آسیا به دلیل حمله به داور به مدت یک سال از کلیه دیدارهای بینالمللی و ملی محروم شد.
خداحافظی از فوتبال
فرشاد پیوس در ۲۰ تیر ۱۳۷۶ در بازی خداحافظی در برابر استقلال به میدان رفت که لحظات خاطرهانگیزی داشت و در آن مسابقه پیوس ۱۳ دقیقه بازی کرد که دو بار موقعیت گل داشت. پس از پایان آن مسابقه، پیراهن خود را به مهدی مهدوی کیا داد که مهدی میگوید هنوز این پیراهن را نگهداشته است.
دوران مربیگری
بعد از خداحافظی از فوتبال، فرشاد به حرفهٔ مربیگری روی آورد و توانست در چندین باشگاه فوتبال ازجمله در شموشک نوشهر، آذربایجان تهران، تراکتورسازی تبریز، شموشک نوشهر، شهید قندی، هما تهران و برق شیراز و سپیدرود رشت به مربیگری بپردازد.
رکوردهای مربیگری
پیوس با تراکتورسازی توانست دو بار قهرمان دسته اول شود که هر بار با قانون عجیب پلیآف از ورود به لیگ برتر بازماند. وی تیم فوتبال شهید قندی یزد را از دسته سوم تا لیگ برتر هدایت کرد. وی رکورد بهترین برد جام حذفی در فصل ۹۳–۹۴ را دارد؛ که توانست با برتری ۱۱ بر صفر تیم خونه به خونه بابل مقابل شهرداری جاجرم را شکست دهد. پیوس با خونه به خونه از دسته سوم به دسته دوم صعود کرد و درحالیکه صدرنشین لیگ دسته دوم و امید اول صعود به دسته اول بود بر اثر اختلاف با مدیرعامل استعفا کرد.
همچنین بهترین مربی فصل ۹۴–۹۵ دسته دوم شناخته شد و در تاریخ ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ مراسم بهترین مربیان سال برگزار شد که فرشاد پیوس بهعنوان بهترین و تأثیرگذارترین مربی لیگ دسته دوم انتخاب شد.
افتخارات و موفقیتهای فرشاد پیوس
از موفقیتهای فردی فرشاد پیوس میتوان به ثمر رساندن بیست گل در لیگ فوتبال ایران در سال ۱۳۷۳ نام برد. او با ۱۵۳ گل زده بهترین گل زن تمام ادوار پرسپولیس است. وی در یک سالی که در باشگاه قطری بازی کرد نیز در لیگ قطر به مقام آقای گل رسید.
او در سال ۱۳۶۶ با ۱۳ گل، آقای گل تهران شد. همچنین در سال ۱۳۷۰ این عنوان را با ۱۶ گل تکرار کرد.
او همراه با پرسپولیس چند دوره قهرمان لیگ باشگاههای تهران و دو بار در سالهای ۱۳۶۶ و ۱۳۷۰ قهرمان جام حذفی ایران شد. ضمن اینکه همراه تیم ملی ایران قهرمانی بازیهای آسیایی ۱۹۹۰ و عنوان سوم جام ملتهای آسیا در سال ۱۹۸۸ را به دست آورد. او در این دو تورنمنت به ترتیب با ۴ و ۲ گل زده بهترین گل زن تیم ملی ایران بود.
رکورددار هتریک در پرسپولیس تهران
دربازیهای پرسپولیس تهران مقابل حریفانش ۲۱ بازیکن تاکنون موفق به هتریک شدهاند و ۴۲ هت تریک نیز توسط این بازیکنان ثبتشده که فرشاد پیوس برترین گل زن تاریخ باشگاه با ثبت ۱۳ هت تریک رکورددار است.
منبع: ستاره